Succaplokki


MIKÄ SUCCAPLOKKI?

Succaplokki on suomalainen pienyritys Paimiosta, joka valmistaa iloisia neulontatarvikkeita pääosin kierrätysmateriaaleista. Neulontatarvikkeet ovat pieniä apuvälineitä, jotka saavat tekemisen sujumaan tai viimeistelevät valmiin neuleen.

Succaplokin tarkoitus on tuoda väriä, iloa ja uutta ilmettä sinne missä sitä ei aiemmin ole ollut. Puikkomitta on pukeutunut pöllöksi tai robotiksi. Neulojan kassissa lukee ”Knitting is not a crime” ja silmukkamerkeistä löytyy tutut liikennemerkit.

Pieni tehtaamme sijaitsee Varsinais-Suomessa, Paimiossa noin 30 km Turusta Helsinkiin päin. Kaikki tuotteet valmistetaan alusta loppuun omassa tehtaassamme. Tehdas muistuttaa enemmän työpajaa, mutta sana tehdas on ollut alusta alkaen käytössämme. Myös silloin, kun viimeistelyä tehtiin kerrostaloparvekkeella.

Tehtaassamme on myös pieni myymälä, jossa on esillä koko valikoima. Samalla pääsee tutustumaan valmistustapoihin, materiaaleihin ja kuulemaan tarinaa tuotteiden takaa.

 

aleksi

 

MATERIAALIT

Olemme onnistuneet vuosien aikana löytämään vakituisia yhteistyökumppaneita, joilta saamme hankittua tarvitsemaamme materiaalia, joka sopii kierrätyskäyttöön. Päämateriaalimme on teollisuuden sahausjätettä tai muuten käyttökelvotonta muovia. Osan niistä maalaamme automaalaamon hukkamaaleilla. Teemme myös yhteistyötä paikallisen vaappumaalaajan kanssa, joka tyhjentää jätemaalinsa levyihimme. Valmistuksessa pyrimme hyödyntämään materiaalin niin tehokkaasti, että jäljelle jää vain ruodot.

 

YHTEISTYÖT

Pinnan alla valmistuu myös paljon muuta, kuin neulontatarvikkeita. Teemme yhteistyötä erilaisten yritysten, yhdistysten tai tapahtumien kanssa. Valmistamme tilausten mukaan tarpeeseen teetettyjä tuotteita. Kysyttyjä ovat erilaiset avaimenperät oman logon ja kaiverruksen kera. Succaplokin jälkeä löytyy myös esimerkiksi geokolikoista, info-kylteistä ja messuosastojen otsalaudoista.

 

IMG_3781

 

AJATUKSESTA YRITYKSEKSI

Succaplokin tarina alkaa vuodesta 2008 vaimon neulontaharrastuksesta. Vaimo pyysi itselleen sukanpingottimet ja Aleksi valmisti ne jätepalasta. Samalla niitä syntyi useampikin pari. Pingottimet päätyivät vaimon neuleblogiin ja ylimääräiset arvottiin. Kommenttilaatikko täyttyi innokkaista ostajista ja pian tehdas oli syntynyt.

Verkkokauppa perustettiin amerikkalaiseen Etsyyn, josta tuotteita levisi ulkomaille. Samalla tuoteperhe laajeni ja erilaiset yhteistyöt alkoivat. Perheen muutto maalle mahdollisti omien laitteiden hankinnan ja siirtymisen kokopäiväiseksi yrittäjäksi. Vuonna 2013 Aleksi Viirilä valittiin Suomen nuoreksi kädentaitajaksi ja oli ehdolla kädentaitojen Noste-palkinnosta.